La iNNOtECA creix amb vuit noves pràctiques

Des d’aquest més d’octubre la iNNOtECA compta amb 8 noves pràctiques que s’incorporen a les 86 ja existents que hi havia fins ara.

innotecaL’actualització afegeix 5 pràctiques d’innovació en forma de serveis:

  • Instamaps. Es tracta d’una plataforma web oberta per a la creació, disseminació i compartició de mapes a la intranet. És una eina pública d’ús obert que permet a l’usuari no expert la creació de la seva pròpia geoinformació; bé dibuixant-la, bé carregant els seus arxius de dades, així com compartir-la en línia.
  • Pintamaps. Aquesta eina permet donar a la cartografia de l’ICGC l’estil que l’usuari/a seleccioni i que els canvis es visualitzin en temps real. Això és possible per la transmissió de la informació cartogràfica en format vectorial. Permet fer una representació personalitzada dels mapes.
  • El Bus de la Salut. Aquesta pràctica del Departament de Salut s’articula entorn a un autobús equipat amb material mèdic i personal sanitari que recorrerà durant 3 anys diferents municipis de la província de Lleida. En aquest autobús, es realitzaran diferents proves per avaluar l’estat de salut arterial i renal, i es un mecanisme per a apropar les proves diagnòstiques a la població general.
  • L’ull del temps. L’ull del temps permet explorar l’evolució del territori català des de 1945. L’eina presenta el territori avui i en moure el ratolí per la pantalla, es visualitza una àrea circular on es veu com era l’any 1945 (o 1956 a escollir). Amb aquest funcionament s’evidencien amb detall les transformacions geogràfiques de l’indret.
  • VCO, videoconferència a l’àmbit de l’execució penal. El projecte VCO estableix un sistema de comunicacions, per mitjà de videoconferències, dels interns/es de Centres Penitenciaris i de Centres Educatius amb els Jutjats, per a les diligències i per a les notificacions judicials, amb els seus advocats defensors i amb les seves famílies quan aquestes, per diferents motius, no es puguin desplaçar als centres. També incorpora el cas d’ús dels funcionaris quan han de testimoniar als jutjats.

 

Una de les pràctiques ha quedat classificada dins de les innovació de producte en forma de bé.

  • Guia de comunicació del Departament de Justícia La pràctica ha suposat una posada al dia de criteris lingüístics, imatge gràfica, circuits, normativa, recursos i canals de comunicació, que, amb l’ús generalitzat de les noves eines (internet, xarxes socials, telefonia mòbil, etc.), ha experimentat un canvi conceptual que afecta tant els canals comunicatius com el tipus de llenguatge i la interacció amb els ciutadans.

Les pràctiques que impliquen innovació en organització i procés s’han incrementat en dues:

  • GeoStart. Es tracta del grup d’innovació i prototipatge de productes i serveis en l’àmbit de la geoinformació de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, el qual treballant des de la perspectiva de la multidisciplinarietat i la intraempreneduria estan exercint de tractors verticals i horitzontals a l’organització.
  • SAIT, Sistema d’Avaluació d’Infraestructures de Transport (SAIT). Es tracta d’un sistema d’avaluació de les inversions en infraestructures viàries i ferroviàries que utilitza la metodologia Anàlisi Cost-Benefici. Vol ser el sistema de valoració comú eficient i de qualitat que garanteixi la utilització més eficient dels recursos.

Us convidem a conèixer aquestes pràctiques, i ens comprometem a ampliar properament la informació que els hi fa referència, fent especial èmfasi en els grups que les han impulsat o desenvolupat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s