Un centenar de persones assisteixen a la darrera sessió sobre reptes d’innovació, centrat en la flexibilitat i la polivalència dels professionals

4a reptesEl passat divendres 1 de juliol va tenir lloc la quarta i darrera sessió del cicle de reptes d’innovació, centrada en la transversalitat i la polivalència dels empleats. En el context que es va plantejar el repte, un dels objectius pretenia trobar vies que permetessin crear una cultura de col·laboració interna i de treball en equip que ens permetés seguir millorant.

La presentació va anar a càrrec de Meritxell Masó, Secretària d’Administració i Funció Pública, qui va afirmar la necessitat d’identificar estratègies que afavoreixin la flexibilitat i la polivalència dels professionals de l’administració.

Per a abordar aquests aspectes, vàrem comptar amb dos ponents que estan al capdavant de dos projectes de primer ordre: Cecilia Tham, com a master mind del Makers Of Barcelona, i Jaume Pérez Payarols, director d’innovació i recerca de l’Hospital Sant Joan de Déu. Va moderar la sessió Ricard Faura, cap del Servei de Societat del Coneixement a la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació, i compromès membre d’InnoGent.

Amb Cecilia Tham vam tenir la ocasió de reflexionar sobre l’empoderament que la tecnologia i la societat del segle XXI atorga a l’individu, el qual pot tenir coneixements i mitjans tecnològics per a gaudir d’un poder de creació pràcticament il·limitat. Ens queda plantejat el repte de com aquest poder individual impacta en les estructures burocràtiques de l’administració, de lògica seqüencial i garantista.

Per la seva banda, Jaume Pérez Payarols va inspirar sobre el poder de la creativitat i l’aprofitament de les idees de qualsevol actor vinculat a les institucions en la millora i posicionament capdavanter d’organitzacions hospitalàries com la que representa. Aquests elements són claus per a passar del paradigma d’organitzacions que innoven a organitzacions innovadores.

Va ser una inspiradora manera d’acabar la setmana laboral.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s