Exposada al Congrés Internacional EDO 2016, la pràctica d’Innoteca anomenada @plec 2.0

aplecEl Projecte @plec 2.0 dels Serveis Territorials de Justícia a Tarragona és una de les pràctiques recollides a la iNNOtECA. Es tracta d’un projecte down-up, mitjançant el qual els treballadors dels Serveis Territorials de Tarragona van crear una comunitat de pràctica per posar en marxa un entorn virtual que els permetés gestionar millor el coneixement i els servís alhora d’entorn personal d’aprenentatge. D’aquí ve el nom d’@plec, en tant que l’entorn és (1) lloc de trobada, (2) lloc d’aplec d’informacions rellevants per al personal i els decision makers, i (3) personal learning environament (@plec).

Els dies 11, 12 i 13 de maig va tenir lloc al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada, del Departament de Justícia, el IV Congrés Internacional EDO “Aprenentatge situat i aprenentatge connectat: implicacions per al treball”. El lema del Congrés era “Innovar és trobar usos nous i millorats als recursos de què ja disposem”. Aquesta frase s’adiu a la perfecció a la manera com s’ha dut a terme el Projecte @plec 2.0: a falta de recursos per crear un portal ad hoc s’han reaprofitat tota mena d’eines amb imaginació: des de la intranet del Departament (eina 1.0), per a solucionar dèficits informatius, sistematitzar millor els continguts i evitar fuga de coneixement, fins al portal e-Catalunya (eina 2.0), per introduir el treball col·laboratiu, socialitzar coneixement i aprenentatges informals. Així mateix s’han reinventat usos d’eines com l’Outlook, per gestionar col·laborativament reserves d’aules, de cotxes, d’aparcaments, etc.

Si bé ha quedat al tinter poder disposar d’una extranet per interactuar amb els agents externs (proveïdors, pèrits, etc.), el Projecte @plec 2.0 ha representat un avenç important i un canvi en les maneres de treballar, no exempt de resistències, però que s’acaba implantant progressivament a mesura que se’n veuen els beneficis. Les dades estadístiques d’usos corroboren la implantació, que pot ser exemple per a altres organismes.

Presentació de la comunicació al Congrés

Enric Travesset Camprubí

Membre de l’equip impulsor del projecte als Serveis Territorials del Departament de Justícia a Tarragona

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s