El dijous recomanem: joc, improvisació i llibertat d’expressió amb el Dia Internacional del Jazz

jazzAquest dissabte 30 d’abril és el Dia Internacional del Jazz. Entre els motius que varen portar a les Nacions Unides a institucionalitzar l’any 2011 aquesta efemèride,  hi ha una combinació d’elements de cohesió cultural i social, amb d’altres de caràcter artístic, creatiu i innovador.

Nacions Unides considera que el jazz trenca barreres i crea oportunitats de comprensió mútua i tolerància, al mateix temps que promou la innovació artística, la improvisació i la integració de músiques tradicionals en les formes musicals modernes.

Tot i que l’epicentre de la celebració d’enguany serà la ciutat de Washington, Catalunya, amb la força del seu teixit cultural, compta amb una nodrida pancarta d’esdeveniments musicals de caràcter jazzístic per a aquests dies. Vic amb el 18è festival de jazz, les actuacions de l’Stromboli Jazz Band en el marc de la  Festa de la Primavera Vintage d’aquest cap de setmana a Reus, o el concert de MatizzBand a la seu d’Amics de la Unesco a Barcelona en són només alguns exemples.

Podeu seguir l’actualitat d’aquesta commemoració a les xarxes socials a través de les etiquetes #diainternacionaldeljazz i #JAZZDAY

I si parlem d’innovació i d’improvisació, tot passant de la música a la paraula, podem assistir també aquest diumenge 1 de maig a la Poetry Slam Barcelona, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.

La trobada es concep com una batalla poètica, un espai d’encontre literari, d’intercanvi vivencial i d’experiència compartida al voltant de la poesia oral i urbana. En tres minuts l’slammer ha d’emocionar i convèncer el jurat, escollit a l’atzar entre el públic.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s