El dijous recomanem: un viatge en Ferrocarrils…cap a l’encontre fortuït

fgcS’apropa Sant Jordi, i les flors i la poesia omplen l’ambient, en competició amb la pluja. Avui us proposem fer un viatge en Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), per a regalar-nos l’oportunitat que l’atzar al més pur estil austerià ens brindi la possibilitat d’una lectura.

I és que durant el dia d’avui, dijous 21 d’abril, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya amb col·laboració d’Abacus cooperativa, duran a terme una acció de bookcrossing a les estacions i als trens de Ferrocarrils. El bookcrossing es basa en deixar llibres en llocs públics per tal que els lectors que els trobin els puguin recollir, llegir-los i tornar-los a deixar en un lloc perquè un altre lector el pugui agafar i llegir.

D’aquesta manera, Abacus “alliberarà” a les instal·lacions de FGC 500 llibres de diferents gèneres literaris (novel·la, assaig, literatura juvenil, etc.) al llarg de tot el dia, a diferents estacions i trens tant de la línia Barcelona-Vallès com de la línia Llobregat-Anoia. Per tant, durant aquest dia, els usuaris de Ferrocarrils hauran d’estar molt atents per si es troben un d’aquests llibres, que estaran degudament identificats amb un codi BCID. Aquest codi permet al lector descobrir qui ha llegit el llibre abans que ell i en quins llocs públics ha estat, introduint-lo al web www.abacus.coop/bookcrossing.

Per altra banda, us proposem un recorregut urbà per les obres de Shakespeare, del 23 al 28 d’abril, amb The Complete Walk, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. En el recorregut es poden visualitzar 37 curtmetratges projectats en diferents institucions culturals de la ciutat de Barcelona. El recorregut, a banda del CCCB, passa pel British Council, CaixaForum, Teatre Lliure de Montjuïc, Institut del Teatre, Biblioteca Sant Gervasi-Joan Maragall i Biblioteca Xavier Benguerel. Amb aquest esdeveniment celebrarem el 400è aniversari de la mort de William Shakespeare i el dia del llibre.

I per finalitzar aquests dies de tanta intensitat literària, podem acudir el proper dilluns 25 d’abril a la Filmoteca de Catalunya, dia en que s’estrenarà el documental Flames a la Fosca, centrat en el poeta mallorquí Bartomeu Rosselló-Pòrcel.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s