El dijous recomanem: Rafael Patxot. Mecenes, científic…, l’home

rpatxotFins el 8 de maig, tenim l’ocasió d’apropar-nos al Palau Robert de Barcelona per a visitar l’exposició itinerant dedicada a Rafael Patxot, un dels mecenes més importants de la cultura catalana de les primeres dècades del segle XX, sota el títol de Rafael Patxot. Mecenes, científic…, l’home.

L’exposició vol posar en relleu la magnitud de la seva tasca com a mecenes en els àmbits científic, social i cultural a Catalunya i també com a científic i promotor de la cultura, coincidint amb la recent commemoració del cinquantè aniversari de la seva mort. L’organitzen la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Institut d’Estudis Catalans, amb la col·laboració de la Diputació de Girona, el Museu de Ciències Naturals de Granollers i Benecè Produccions. En són els comissaris  Manuel Castellet i Jordi Soler.

L’exposició és un acte de mecenatge, emulant la feina de Patxot. Cinc artistes visuals -Ana Garcia-Pineda, Roc Parés i Burguès, Jaume Pitarch, Job Ramos i Carles Santos- han rebut l’encàrrec de crear una obra original inspirant-se en una de les facetes del polièdric personatge, a qui desconeixien anteriorment. Aquestes obres originals seran el centre de cadascun dels blocs que conformen l’exposició: La família, el llegat; Mecenatge; Catalanitat; Renúncia; Tot un caràcter, i Exili.

I si hi aneu amb nens, podeu aprofitar l’ocasió per a visitar al mateix Palau Robert l’exposició Tots som súpers! L’exposició dels 25 anys del Super3, que ens  proposa un recorregut per la trajectòria d’un servei públic com el Super3 tot destacant-ne la vocació d’entretenir, d’informar, d’engrescar i d’innovar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s