El dijous recomanem: la fotografia i la configuració de la percepció i l’opinió pública

fotografiaDes d’aquest dijous 24 de març fins al 26 de juny d’enguany, l’exposició Barcelona. La metròpoli en l’era de la fotografia, 1860-2004 estarà oberta al públic a La Virreina Centre de la Imatge.

L’exposició compta amb prop de 1000 obres, i explora la iconografia fotogràfica de l’evolució urbanística de la ciutat de Barcelona al llarg d’un segle i mig d’història, sota la mirada de Jorge Ribalta, artista, crític i comissari independent.

El recorregut de la mostra repassa el vincle entre la transformació urbana, marcada per la celebració de grans esdeveniments internacionals, des de l’Exposició Universal de 1888 fins al Fòrum de les Cultures 2004, i el paper històric de la fotografia en la configuració de la percepció i opinió pública de la ciutat en un període comprès entre el sorgiment de les tecnologies fotogràfiques múltiples, a la dècada de 1850, fins a l’expansió massiva de les tecnologies digitals, Internet, la telefonia mòbil i les xarxes socials en el pas del segle XX al XXI.

Complementa l’obra gràfica el seminari Les lluites per la imatge de la ciutat, amb un seguit de xerrades d’experts i professionals de la fotografia que tindran lloc els dijous d’abril i de la primera meitat de maig. El seminari ofereix un marc per a la discussió del recorregut històric que presenta la mostra i es focalitza en alguns moments clau de la configuració d’una imatge, dominant i popular alhora, de la ciutat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s