El dijous recomanem: anàlisi i reflexions pel Dia Mundial de la Felicitat

 

felicitat

El proper diumenge 20 de març serà el Dia Mundial de la Felicitat. L’Assemblea General de la ONU, en la resolució 66/281 de 12 de juliol de 2012 va decretar el 20 de març Dia Internacional de la Felicitat, per a reconèixer la rellevància de la felicitat i el benestar com a aspiracions universals dels éssers humans i la importància de la seva inclusió en les polítiques de govern.

 

Arreu del planeta s’han organitzat esdeveniments de diferents naturalesa per a commemorar l’efemèride. Girona és una de les localitats que ha programat tot un seguit d’activitats que s’han desenvolupat al llarg d’aquesta setmana, amb una guinda que posarà punt i final consistent en una xerrada amb el títol de La cuina que ens fa feliços que pronunciarà Josep Roca i Fontaner, del Celler de can Roca.

 

Per altra banda, us proposem fer una ullada al World Hapiness Report, elaborat per la Universitat de Columbia, presentat a Roma aquest mes de març. En aquest informe, experts destacats descriuen com les mesures de benestar poden ser utilitzades eficaçment per avaluar el progrés de les nacions, i ho fan des de perspectives diverses com l’economia, la psicologia, l’anàlisi d’enquestes, estadístiques nacionals, la salut, les polítiques públiques,… En l’informe  s’analitza el nivell de felicitat a 156 països a partir d’indicadors com el sistema polític, els recursos, la corrupció, l’educació o el sistema sanitari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s