Are you up for it? speak & coffee al Departament d’Empresa i Ocupació

 

speakUn dels canvis que busca i vol promocionar InnoGent té a veure amb que l’organització adapti mecanismes que adeqüin la formació continuada dels empleats públics al canvi de paradigma de l’aprenentatge que està afectant de manera global la societat del segle XXI.

En aquesta línia, l’Escola d’Administració Pública de Catalunya està treballant amb les persones responsables de formació dels diferents departaments per a aconseguir que cada cop siguin més les accions de formació que adoptin estratègies i pràctiques que trenquin amb l’esquema tradicional de l’aula i el paradigma de la centralitat del docent.

I a hores d’ara, comencen a despuntar iniciatives d’aprenentatge d’enorme interès com a la que us presentem en aquest post: l’Speak & Coffee. Tal i com ens explica la responsable de Formació del Departament d’Empresa i Ocupació, Mariona Diumenjó, la iniciativa va sorgir d’un company del departament, que va proposar la creació de grups de conversa a cada edifici perquè durant l’estona d’esmorzar es pogués practicar l’anglès parlat.

Una activitat totalment orientada a la pràctica, que ha permès a un grup de persones intrèpides llançar-se a la piscina en l’anglès parlat, de manera voluntària i d’acord amb els seus interessos i motivacions. Elles mateixes han establert el ritme de les trobades, que ara per ara són setmanals. Han aconseguit trobar un espai que els ajuda al seu desenvolupament i a la millora de les seves habilitats lingüístiques, a l’hora que, indirectament, ha permès entrar en major contacte amb persones d’altres unitats.

A continuació teniu una breu explicació de la iniciativa, que ens ha fet arribar la Montse, la Carol la Marta i l’Imma (les podeu veure a la foto) i la Meritxell (qui ha fet la foto), explicant la seva experiència personal.

3 thoughts on “Are you up for it? speak & coffee al Departament d’Empresa i Ocupació

 1. Una iniciativa realment xula. Té tots els ingredients d’una pràctica de desenvolupament i aprenentatge compartit exquisida: iniciativa, autonomia, eficiència, col·laboració i, el millor: senzillesa. Enhorabona per la Montse, la Carol, la Marta, la Imma i la Meritxell. I moltes gràcies a vosaltres per mostrar l’experiència i inspirar-nos.

  M'agrada

  • Moltes gràcies Manel!
   Estem convençuts que les teves sessions al seminari per a responsables de formació, de ben segur obren les portes al canvi de paradigma en l’aprenentatge del qual aquest d’avui n’és una mostra.

   M'agrada

 2. Felicitats per aquesta iniciativa tan engrescadora que de tan simple que és segur que serà replicada en altres llocs…si més no jo ho intentaré!

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s