Ecosistemes d’innovació: Coral De Tot Cor

En la línia de promoure actuacions que cerquin la millora de l’organització des de la perspectiva de la gestió del talent i del coneixement, des d’InnoGent iniciem una línia de comunicació i de difusió de casos en una nova secció que anomenem Ecosistemes d’innovació.

En aquesta secció pretenem posar en valor aquelles pràctiques en la gestió dels recursos humans que beneficien o contribueixen a la generació de condicions i clima on flueix l’intercanvi d’idees, la gestió del coneixement i el diàleg interdisciplinari. Els ecosistemes que responen a aquestes característiques abonen el sorgiment d’àrees organitzatives en les que l’orientació a la millora, al canvi i a la innovació són elements essencials del seu funcionament.

Hi ha iniciatives que són bones, i hi ha iniciatives doblement bones. Satisfactòries pel resultat tangible obtingut de l’esforç de les persones que hi participen, i més satisfactòries encara pels efectes que han generat en el funcionament del propi grup i de l’organització formal que els acull.

En aquesta secció trobareu iniciatives sorgides en departaments de la Generalitat de Catalunya, i que han acabat generant uns efectes col·laterals d’enorme valor. A nivell general,  han fomentat una major coneixença de les persones i més companyonia. A un altre nivell, han generat un espai de trobada, d’intercanvi, de diàleg. Han contribuït a crear un ecosistema que superi els efectes de la compartimentació que malauradament, veiem encara massa sovint ens els nostres entorns laborals.

Diuen que Steve Jobs va dissenyar personalment les instal·lacions de Pixar amb la finalitat que la distribució facilités l’intercanvi d’idees i la col·laboració. Amb aquestes finalitats, va dissenyar un atri principal en el que es reunien serveis comuns que havien de servir a personal de diferents edificis. Hi havia els banys, la cafeteria i les taquilles, amb el propòsit de forçar trobades fortuïtes de gent de diferents departaments, de gent de diferents especialitats.

Les iniciatives que recollim, resultants de les inquietuds de les pròpies persones implicades, han esdevingut també atris privilegiats per a l’intercanvi i el creixement, a banda de produir tangibles d’excel·lent qualitat.

Coral De Tot Cor

La Coral De Tot Cor va néixer l’any 2001 gràcies a la implicació d’un grup de companys i companyes de l’antic Departament de Política Territorial i Obres Públiques, ara Departament de Territori i Sostenibilitat. Integrada per 54 treballadors i treballadores, està dirigida per Mariajo Martí, i compta amb el suport de Xavier Baulies per al perfeccionament de la tècnica vocal.

La Roser Soley Bech forma part de la coral des dels seu inicis. La veureu a la foto, d’esquerra a dreta, la 4a de la segona fila. És soprano a De Tot Cor, i cap del Negociat de Plans i Mapes i ens respon a aquestes preguntes:

1 – Què et va portar a participar al grup?

Primer de tot la idea de poder cantar;  evidentment, m’agrada fer-ho.  En solitari només canto pujant o baixant escales i… la coral em dona l’opció de fer-ho més bonic, com si fos una cantant de veritat. En segon lloc,  formar part d’un grup. Per la meva manera de ser, m’agrada.

2- Quins beneficis has recollit a nivell personal de la teva participació a la Coral?

La sorpresa en adonar-me que a més de cantar, que era el que jo volia, he recollit molts més fruits.

Exercici de compromís i exigència amb mi mateixa. Aquest aprenentatge repercuteix en tots els àmbits de la meva vida. Treballes per i en benefici del grup i això sempre és bidireccional.

Exercici d’humilitat en confirmar que tu no tens l’única idea, hi ha més maneres d’aconseguir un resultat i respectar-lo. Treballar en equip i el que comporta, aprendre  que tots portem el mateix color de samarreta, treballem per al mateix objectiu. La feina d’un individu se suma a la dels altres i es produeix SINERGIA.

En la coral, no hi ha nivells professionals ni categories. TOTS  necessitem de l’altre. És important  l’individu per si mateix. Constatar que amb  esforç i  voluntat puc arribar a aconseguir resultats dels que no em sentia capaç.

He ampliat el meu cercle de coneguts, persones que treballen en altres plantes diferents a la meva o altres edificis, i això és positiu i enriquidor.

3- Quin impacte ha tingut la teva participació al grup en les relacions laborals i clima a la feina?

Quan es dóna  tot el que he explicat anteriorment, personalment et trobes millor, estàs amb una actitud diferent davant el dia a dia i això també repercuteix a l’hora de la feina.

Tots els valors de treball en equip que hem fomentat a la coral, es manifesten a la feina. Hi ha una altra predisposició que s’incrementa, com és el meu cas, en col·laborar directament amb persones que també són  membres de la coral.

4 – Quina paraula o paraules podrien definir els principals actius del vostre grup?

El principal actiu és el grup humà i per descomptat la  directora, sense ella res hagués estat possible.

Actitud positiva  / Treball en equip / Compromís / Respecte

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s