Tarda directiva sobre innovació i lideratge al sector públic

L’Escola d’Administració Pública de Catalunya va acollir el passat 13 de maig les 126 persones que, per mitjans diversos, varen seguir la tarda directiva sobre innovació i lideratge al sector públic, que va conduir Manel Muntada, consultor especialitzat en formació directiva, expert en treball col·laboració i gestió del coneixement.

Muntada va parlar de com es planteja el lideratge en aquest context de cultura organitzativa, on s’espera que l’administració passi del tradicional rol normatiu i gestor, a un rol relacional, que requereix polítics, directius i tècnics amb valors, actituds i capacitats “relacionals”, capaços, per tant, de relacionar-se i compartir coneixement, obrint espais de relació i col·laboració.

Aquest nou posicionament de l’administració requereix de líders que promoguin el compromís en les persones cap al propi desenvolupament professional, que connectin el coneixement amb les persones, que propiciïn el factor col·laboració, que faci estendre en l’equip el factor del canvi continu (“el beta permanent”), que abonin el substrat de la innovació, promovent i cultivant la confiança en les persones de l’equip, empoderant-les per tal que decideixin i se sentin responsables de les seves decisions i dels seus resultats.

En aquest enllaç podeu visionar el document de suport a la presentació.

La tarda directiva d’innovació i lideratge al sector públic es va programar en el marc del Pla de formació per al foment de la cultura de la innovació, el qual es constitueix com a actuació transversal del projecte InnoGent. A aquesta tarda centrada en temes d’innovació, li’n seguiran dues més que abordaran la innovació des de diferents perspectives, com la comunicació i els lideratges distribuïts.

El pla de formació, a banda d’accions de sensibilització sobre la innovació com la relatada, conté també accions de capacitació. D’accions de sensibilització i de capacitació, en podrem trobar d’orientades a cada un dels tres eixos de l’actuació InnoGent: la gestió de la innovació, la gestió del talent i la gestió del coneixement.

2 thoughts on “Tarda directiva sobre innovació i lideratge al sector públic

  1. Moltes gràcies pel post, he mirat una mica per sobre el blog de Muntada i m’ha agradat, les fotos, la idea general, després amb temps me’l miraré amb més tranquil.litat, la visió general a vegades fa que m’interessi per l’autor. Sóc les meves converses al TED Fòrum m’agrada també.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s