Innovació i envelliment de la població

La Generalitat de Catalunya ha participat a través d’ACCIÓ al projecte europeu WIDER, conjuntament amb 6 regions europees més de l’àrea mediterrània. El projecte, el qual finalitza les seves activitats el juny de 2015, ha estat cofinançat per la Comissió Europea.

El nombre de persones majors de 65 anys a Europa està creixent i aquesta tendència d’envelliment de la població suposa nombrosos canvis i reptes. Les actuacions del programa WIDER (Green Growing of SMEs: Innovation and Development in the Energy Sector in the Mediterranean Area) es desenvolupen per a donar resposta al repte de l’envelliment de la població, i als canvis socials i desafiaments que significa, des d’una aproximació innovadora.

En el marc del projecte, s’han dut a terme seminaris, jornades i tallers sobre els diferents aspectes que suposa l’envelliment de la població des de diferents punt de vista, mèdic i assistencial, de disseny de productes i serveis, d’adequació d’espais i habitatges, etc; s’han concedit ajuts a 6 PIMES catalanes perquè desenvolupin projectes pilot al nínxol econòmic de l’eco-habitatge intel·ligent per a la gent gran i que proposin solucions innovadores per a la promoció d’un envelliment actiu i saludable a casa, adaptant les llars per a la gent gran, fent-les intel·ligents i sostenibles.

El proper dimarts 21 d’abril tindrà lloc la sessió Solucions innovadores per a un envelliment actiu i autònom a casa, acte de tancament a Catalunya de les activitats del projecte, a la Sala d’Actes d’ACCIÓ (pg de Gràcia, 129, de Barcelona), en la que es presentaran els projectes WIDER que s’han dut a terme a Catalunya:

  • AtlantisIT, amb el desenvolupament de dispositius de comunicació entre la persona gran i la família, que ofereixen serveis de localització, detecció de caigudes o serveixen per recordar l’hora que cal prendre un medicament, per exemple.
  • Estiluz, amb el projecte per crear nous conceptes d’il·luminació pensats per a la gent gran.
  • Residència La Font, amb una resposta a noves maneres de millorar l’assistència de la gent gran que assisteix als centres durant el dia.

2 thoughts on “Innovació i envelliment de la població

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s