No hi pot haver innovació sense creativitat, sense atrevir-nos a fer-ho d’una altra manera

Font: EAPC. Acte de lliurament dels Premis Alfonso Ortño 2014.

Aquest és el títol de l’entrevista que publica educaweb a Isabel Sánchez, docent adscrita al Departament d’Ensenyament i membre de la junta d’AXIA, Associació de Directius de l’Educació Pública de Catalunya.

Isabel Sánchez forma part de l’equip de professionals que han participat en el disseny, en col·laboració interdepartamental, de l’estratègia per a la implementació del Decret 39/2014, de 25 de març, pel qual es regulen els procediments per definir el perfil i la provisió dels llocs de treball docents, projecte que amb el nom La idoneïtat professional del professorat, clau de volta per a la millora educativa va rebre un accèssit de la segona edició dels premis Alfonso Ortuño.

En l’entrevista, Isabel Sánchez ens parla de la importància de la comunicació interna i externa en els centres educatius. A nivell intern, com a eina facilitadora de la tasca de personal docent i no docent, i per a la creació de clima que afavoreixi l’aprenentatge; a nivell extern, per afavorir que aquest clima es projecti més enllà del centre.

També es refereix a les estratègies de comunicació més innovadores i, en aquest sentit afirma que, malgrat l’evidència de la necessitat d’incorporar noves tecnologies, no podem oblidar aquelles estratègies que permeten el tracte directe i personalitzat, l’apropament, la cura, l’acompanyament i l’orientació. I és per això que assegura que no pot haver innovació sense creativitat, sense atrevir-nos a fer-ho d’una altra manera.

Podeu llegir l’entrevista completa aquí

6 thoughts on “No hi pot haver innovació sense creativitat, sense atrevir-nos a fer-ho d’una altra manera

 1. La innovació més que grans paraules, molta tecnologia és fer les coses diferents i no oblidar-nos mai de la comunicació, centrar-nos en el ciutadà, l’usuari, tot i que oferint més que l’ajuda sense que el nen faci res, més aviat proporcionar les eines perquè es desenvolupi.

  M'agrada

 2. Totalment d’acord amb tu, Pilar. El passat 26 de febrer vaig tenir ocasió de sentir el Dr. Jaume Pérez Payarols, director de la unitat d’innovació i recerca de l’Hospital Sant Joan de Déu, parlant d’aquesta i d’altres iniciatives que s’estan duent a terme a l’hospital, en el marc d’un dels esmorzars d’innovació que organitza ACCIÓ. Va ser molt interessant veure el procés des de la detecció d’una necessitat, fins aconseguir algun producte o servei per solucionar-ho, i com hi participen tant els treballadors i voluntaris, com els familiars dels nens usuaris de l’hospital ja que sovint es tracta d’estades força llargues. Ja el sol fet que s’hagi creat una unitat específica d’innovació i recerca, dóna dimensió de com és d’important la innovació, més enllà dels aspectes científics o purament de recerca mèdica, només per fer més agradable el dia a dia dels nens hospitalitzats i les seves famílies.

  M'agrada

 3. Avui en un article de La Vanguardia he descobert a Jordi Damià que parla sobre innovació com a actitud, m’agrada la frase. Ell parla sobre la innovació, els recursos humans com a potencial d’una empresa. He entrat un moment al seu blog, a part d’economia i empreses penso que és pot aplicar a l”ambit de l’Administració, la importància dels recursos humans.
  Us adjunto l’enllaç d’un dels seus post.
  http://www.bydamia.com/2014/04/despres-de-la-crisi-imaginacio.html

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s