Quan la humanització del tracte personal esdevé viral

“Hello, my name is Kate Granger and I’m the founder of the #hellomynameis campaign”

La sanitat britànica viu una campanya, que està esdevenint viral, de retorn a valors humans bàsics i principis comunicatius de tracte elementals. En aquest cas, el virus inocula principis positius als organismes afectats. És sorprenent que l’adopció de formes simples i bàsiques en les relacions interpersonals pugui adquirir tints innovadors i provocar una petita revolució entre els professionals i usuaris del sistema de salut.

Tot va començar quan Kate Granger, doctora i malalta terminal de càncer, va esdevenir pacient en el tractament de la seva malaltia. Va comprovar com en moltes ocasions era tractada per professionals dels que desconeixia fins i tot el nom. Com manifesta en la web de la seva campanya: “crec fermament que no es tracta només de conèixer el nom d’algú, és molt més profund. Es tracta de fer una connexió humana, començant una relació terapèutica i de construcció de confiança.”

Així és com s’inicia un procés que ha portat a que, a data d’avui, milers de professionals de la sanitat britànica, -i per efecte viral, arreu del món- s’hagin compromès a portar la relació amb els pacients a un nivell més personal i humà. En la web de la campanya es parla del suport de més de 80 organitzacions del National Health Service, que impliquen a més de 400.000 empleats que, conjuntament, atenen milions de pacients. Així matiex, ha rebut suports destacats de fora del món de la sanitat, com el cas del primer ministre David Cameron, o del guru de la millora de la qualitat Don Berwick.

3 thoughts on “Quan la humanització del tracte personal esdevé viral

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s