Abans d’implantar sistemes de gestió de la innovació…

Existeix un ampli consens de quines són les característiques que defineixen les organitzacions innovadores. Entre d’altres:

-Afavoreixen i promouen la interdisciplinarietat en la cerca de solucions als seus reptes d’innovació.

-Compten amb lideratges transformadors que assumeixen el rol de pioners (arriscats, maneguen bé la incertesa i la complexitat, són vitals, optimistes, visionaris i energitzants.

-Promouen el treball col.laboratiu i en xarxa.

Quan una organització, sigui del tipus que sigui, és conscient que aquests precisament són els seus punts febles per abordar de forma innovadora els nous reptes, és imprescindible que s’entomin canvis en aquests elements abans  d’incorporar processos de gestió de la innovació que acabaran  fracassant pel xoc amb la cultura organitzativa.

Sovint trobem estratègies d’implantació de la innovació que es plantegen com artefactes que se superposen organitzacions que estan dissenyades amb paràmetres poc receptius a les mateixes fins i tot contraris. Una organització és com un ecosistema, formada per un conjunt d’organismes vius i el medi físic on es relacionen, tot en interdependència. No podem violentar un ecosistema ni canviant l’atmosfera  o el clima ni introduint una nova espècie sense més. Cal promoure condicions que permetin augmentar la receptivitat als canvis.

Aquest és el propòsit d’InnoGent.

3 thoughts on “Abans d’implantar sistemes de gestió de la innovació…

 1. L’aplicació del joc en la presa de decisions, l’aportació en la gestió del talent i del coneixement, la firma Marinva està provant per mitjà del joc p,ex. la reforma del Codi Penal a la Escuela de Judicatura del Carib, ho vaig trobar molt innovador.

  M'agrada

  • Us pot interessar la intervenció d’Imma Marín, directora de Marinva, a la jornada anual organitzada per la Fundació Factor Humà (2n Espai Factor Humà), en què va presentar casos pràctics en què, a traves de la metodologia del joc, es poden canviar i millorar processos a les organitzacions i en la direcció de persones. Podeu veure la sessió en streaming aquí

   M'agrada

 2. Moltes gràcies, la vaig llegir. Avui he descobert a través de Ramon Aymerich, economista i que té columnes al diari a la Vanguardia sobre empreses, vivers, noves fòrmules d’ocupació. I m’ha cridat l’atenció el d’avui sobre Cardona (motor fa molts anys industrial en el tema de la sal) parla sobre la gestió del talent i l’ocupació dels joves però des de l’àmbit del territori no des de les grans empreses. Es diu Goral, us adjunto l’enllaç.
  El relaciono en l’ambit ocupacional i des del punt de vista davant la crisi imaginació.
  https://goralcardona.wordpress.com/

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s